Alt du trenger å vite om smarthus

Smarthus har blitt det nye moteordet innen dagens boliger, og spesielt ved oppgradering eller nybygging av hus og hjem. Begrepet smarthus vil si at man bruker dagens teknologi til å gjøre huset mer energieffektivt, komfortabelt, smartere, enklere betjent og mer sikkert. Smarthus vil i praksis si at man legger inn en rekke elektriske installasjoner for å styre huset ditt på en annerledes og mer moderne måte. Mulighetene er mange for folk som drømmer om et bedre hjem, og som vil møte framtiden på en sikrere måte.

Dagens teknologi innenfor smarthus byr på et hav av muligheter. De fleste som velger å gå over til smarthusteknologi begynner med å installere styring av lyset og varmestyring samt vanlige teknologiske produkter som alarmer.

En myte at smarthus var dyrt og vanskelig

Tidligere var det en utbredt myte om at smarthus var dyrt og vanskelig, men den myten er godt i gang med å sprekke. De smarthusproduktene du kan kjøpe i dag, har befunnet seg på markedet lenge, og prisene er derfor mer fornuftige og tilpasset. Smarthusteknologien vil på mange måter bedre din økonomiske hverdag. Du vil selv kunne styre temperaturen i huset eller leiligheten din. Dette vil gi deg bedre kontroll over energiforbruket ditt, og redusere strømregningene dine. For det andre har du muligheten til å sammenkjøre alle tekniske innrettelser i hjemmet ditt. Du vil også alltid ha muligheten til å forny og forbedre smarthusteknologien i hjemmet ditt.

Smarthussystemer kan legges som kabler i veggene, men den kan også være trådløs. Huset ditt kan du styre med et kontrollpanel, en fjernkontroll eller via en app på mobilen og ipaden din. Dette er kreative løsninger som gir deg som forbruker stor fleksibilitet og kontroll. Smarthus vil bidra til at du får en enklere, mer økonomisk, mer komfortabel og moderne hverdag og boligløsning.

Det er lurt å tenke på miljøet når du oppgraderer eller bygger ny enebolig, leilighet eller rekkehus. Energisparing er et viktig stikkord for å redusere avtrykket vi legger igjen i naturen vår. Investerer du i en smarthusløsning har du tatt et stort skritt i riktig retning for å redusere miljøbelastningen fra boligen din.

Fagperson i planleggingen

Når du skal forvandle huset ditt om til et smarthus er det viktig å få hjelp av en fagperson tidlig i planleggingen. Det finnes standard smarthusløsninger som fungerer for de fleste, men hovedpoenget er at du skal få en skreddersyddløsning som er optimalisert for boligen din og deg selv. Det finnes en rekke forhandlere som tilbyr ulike løsninger, her finnes det store muligheter til forskjellige priser.

En smarthusløsning passer for alle som bor i et hus eller en leilighet og som ønsker bedre styring, mer kontroll og fleksibilitet i hverdagen sin. Du bidrar positivt til miljøet, sparer penger på et lavere strømforbruk og du får en mer komfortabel og moderne bolig som møter framtidens krav og teknologi. Det er også verdt å nevne at en smarthusløsning kan gi boligen din et flottere og bedre design ved at du hele tiden har full kontroll og kan styre bestemt etter dine egne ønsker og behov.

Privacy Policy