Varmestyring

I dag er det et stort fokus på miljø – og klimaproblemer. Det er viktig at man iverksetter gode tiltak for å prøve å snu den negative utviklingen vi ser i dag. Du som privatperson kan bidra med mye for å redusere ditt eget fotavtrykk, og to viktige stikkord er bolig og energisparing.

Boligen din slipper ut en del klimagasser, og det er spesielt energibruken som gir størst avkastning, men med enkle tiltak kan hjemmet ditt bli mere klimasmart. Det er også veldig økonomisk å redusere energibruket, og i dag finnes det gode støtteordninger for alle som vil investere i slike tiltak.

Et godt alternativ er varmestyring. Konseptet går ut på at du selv kan tidsstyre varmen i huset ditt gjennom hele døgnet. Da kan du for eksempel justere varmen etter hvilken tid det er på døgnet, og om du er hjemme eller borte. Varmestyring kan på en enkel måte kombineres med andre energieffektive tiltak for å ytterligere optimalisere huset ditt.

Reduser energiforbruket med 30 %

Med varmestyring kan du redusere energibruket ditt opptil 30 %, det gir i tillegg et godt utslag for økonomien din. I tillegg kan du dele inn hjemmet ditt i forskjellige temperatursoner. Det vil i praksis si at du kan ha en mer komfortabel temperatur i rom du og familien din tilbringer mye tid i, og du kan for eksempel ha en lavere temperatur i rom du tilbringer mindre tid i. Du kan også finne løsninger som gjør at du kan styre alt som bruker elektrisitet som ovner, kaffekokere og belysning. Varmestyring er ikke bare økonomisk og miljøvennlig. Det kan også gjøre hverdagen din enklere og mer komfortabelt.

Varmestyring skjer via termostater som har en rekke funksjoner. Enkelte termostater har en gulvføler som passer på at for eksempel tregulvet ditt ikke blir overopphetet. Hvis temperaturen blir for høy vil den automatisk bli slått av. Varmestyring kommer som både enkle og mer avanserte systemer og modeller. Alt etter hva du synes egner seg best til deg og din bolig. Funksjonene og prisene varierer etter hvor avansert systemet er, men konseptet med varmestyring er alltid den samme.

Få støtte

Du kan registrere alle tiltakene du legger inn for å få en mer klimavennlig og energieffektiv bolig. Støtten varierer med tiltakene dine, og å legge inn varmestyring i huset ditt gir en god støttesum. Varmestyring passer til alle som ønsker seg en smart løsning og som vil ha mer kontroll over energiforbruket sitt. Ønsker å få en mer klimasmart bolig og som vil forbedre økonomien sin ved å få lavere strømregninger. Et varmestyringssystem egner seg aller best til boliger som kan deles inn i ulike temperatursoner. En annen stor fordel med varmestyring er at systemet er relativt lett å montere.

Det finnes flere profesjonelle forhandlere som selger og monterer forskjellige varmestyringssystemer. Undersøk litt, ta kontakt og søk om støtte før du går til innkjøp av et slikt system. Et annet godt tips er å snakke med andre som allerede har montert et varmestyringssystem i huset sitt.

Privacy Policy